kuuma ankanpoikanen

Iso haha susi

Ensi-ilta 03.10.2018 Kanneltalossa Helsingissä

Iso haha susi on nukketeatteriesitys susista, hillosta ja pelon kohtaamisesta. Esitys tutkii monialaisesti susia ja tuntemattoman pelkoa.

Iso haha susi haluaa omalta osaltaan olla herättämässä keskustelua suhteestamme luontoon ja omaan eläimellisyyteemme. Esitys katsoo lempeän lämpimin silmin ihmisen yritystä kommunikoida niin toisen ihmisen kuin toisen lajin edustajan kanssa, ja haluaa tarjota lapsille välineitä peloista puhumiseen ja niiden kohtaamiseen.

Riemastuttavat esiintyjät Sirpa Järvenpää ja Riina Tikkanen luovat näyttämölle satumaisen maailman, johon eksyvät kuin metsään. Matka vie heidät huvittavasta ongelmatilanteesta toiseen ja läpi kaikenlaisten pesien ja muiden pikku luontoplänttien, possujen röhkinän ja suden turkin. Se, mikä on aivan pientä, näyttäytyy joskus mielikuvituksen tai kameran linssien läpi valtavan suurena. Näyttämölle muodostuu kahden esiintyjän kokoinen turvallinen ja intiimi maailma, jossa kohdata omia pelkojaan, kaiken läpäisevän koomisen tason kautta, yhdessä.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Antti-Juhani Manninen
Esiintyjät: Sirpa Järvenpää ja Riina Tikkanen
Nuket ja visuaalinen toteutus: Heini Maaranen
Videotekniikka: Markus Alanen
Valot: Katri Kinnunen
Musiikki: Hilla Väyrynen
Remiksaukset: Henna Haahti ja Jukka Herva
Tuotanto: Kanneltalo ja nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen.

Esityksen valmistamista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Suomen UNIMA ry, Tehdasteatteri ry ja Aura of Puppets ry.